DOGREFLECTION IN DE PRAKTIJK

Samen met u wordt gekeken naar het te behalen doel en wat daarvoor nodig is.

Voor iemand met straatvrees of angsten kan dat bijvoorbeeld zijn om samen de straat op te gaan, of openbare gebouwen in, nét waar op dat moment behoefte aan is.

Maar cliënten kunnen ook hier thuis tot rust komen.
We wonen in een oud stationnetje een rustige, groene omgeving met veel rust en ruimte.
Als “omgevingsvitamines”:veel groene bomen en struiken, uitzicht op de landerijen en het dorpje, een paar paarden in de wei, onze eigen honden die rondlopen in en om het huis en genoeg wild te zien:fazanten, konijntjes, hazen, en veel verschillende vogels.

Omdat ik uit ervaring weet dat bereikbaarheid heel belangrijk kan zijn, ben ik,indien gewenst, ook bereikbaar “buiten kantoortijd”.

Een “tool”waar ik graag gebruik van maak is het boek:”De weg naar herstel”:een zelfhulpboek voor wie werkt aan zijn eigen herstel, samengesteld door Priscilla Ridgway, Diane McDiarmid, Lori Davidson, Julie Bayes en Sarah Ratzlaff.(Kansas, USA)Het is vertaald in het nederlands door Anna Livestro.
De vertaling is mogelijk gemaakt door “Innovatiefonds Zorgverzekeraars”.GGZ-Noord Holland Noord geeft dit boek uit.

Inmiddels ben ik aangesloten bij de coöperatie voor kleinschalige zorgverleners (www.mijnpassendezorg.nl).Samen met 42 aangesloten kleinschalige zorgverleners vormen we samen een coöperatie, maar we behouden allemaal onze eigen unieke authentieke kwaliteiten.We werken samen aan kwaliteitsbewaking, intervisie ,we verwijzen door naar elkaar indien nodig en wisselen ervaringen en tips uit. Ook staan we elkaar bij indien nodig.

Sinds 30 november 2012 heb ik, via deze coöperatie, een ISO 9001 certificaat gehaald.